Mediation

De knoop is doorgehakt: jullie gaan uit elkaar. Het is tijd om de scheiding officieel te maken. Maar wat is wijsheid? Wat is het beste voor de kinderen? Welke afspraken willen jullie maken over het huis en andere zaken?

Niemand zit te wachten op een harde strijd. Het is altijd beter om er samen uit te komen. Daarom kiezen de meeste mensen voor mediation; ruim driekwart van de echtscheidingen wordt onder begeleiding van een mediator op die manier afgewikkeld. Met als belangrijkste pijlers een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan.

Juridisch onderbouwde afspraken

Over het algemeen kan mediation helpen om met goede afspraken uit elkaar te gaan.
Het is dan wel belangrijk dat de afspraken op papier overeenkomen met de wet- en regelgeving. Dat klinkt logisch en dat is het ook. Helaas is het vak van mediator een vrij beroep. Mediators hoeven niet juridisch geschoold te zijn om te bemiddelen bij deze levensveranderende gebeurtenis. Met als gevolg dat de vastgelegde afspraken door ongeschoolde mediators vaak onvoldoende juridisch onderbouwd of zelfs helemaal niet correct zijn. En die fouten herstellen – met tussenkomst van een advocaat – is soms niet eens mogelijk, kost veel tijd en geld. Zonde, nergens voor nodig.

Meer weten?

Meer weten over Phillipe de Milliano, zijn werkwijze en waar hij jullie mee kan helpen.